Pazar, 1 Kasım 2026
MagazinAvrupa Avrupa'dan hayatın içinden
Ana sayfa / Avrupa
Avrupa

Köln’de ITALIANA kültür festivali 5 Kasım’da başlıyor: Etkinlikler ücretsiz

Köln’de konser ve kültür etkinliğini temsil eden orkestra görseli

Köln’ün Südstadt semti, 5-30 Kasım tarihleri arasında İtalyan müziğini, fotoğrafı ve göç hikâyelerini bir araya getiren ITALIANA KULTURBRÜCKE AM RHEIN festivaline ev sahipliği yapacak. Bu yıl onuncusu düzenlenen etkinlik, aynı zamanda MenschenSinfonieOrchester’in 25 yıllık müzik yolculuğunu kutlayacak. Programdaki etkinliklere giriş ücretsiz olacak.

Festival, 5 Kasım’da “Mostra Diffusa” adlı fotoğraf sergisinin açılışıyla başlayacak. Tek bir salona bağlı kalmayan sergi, Südstadt’taki dört noktaya yayılacak: Vringstreff’te saat 17.00’de başlayacak program, Café PL678 ve Café Sur’un ardından saat 20.00’de Mondo Aperto / Offene Welt’te devam edecek. Sergi, katılımcı mekânların normal çalışma saatlerinde 30 Kasım’a kadar görülebilecek.

Programda müzik buluşmaları da yer alıyor. 7 Kasım’da Daniele Grivel’in sahne alacağı İtalyan müzik gecesinde canlı performans ve izleyicilerin katılabileceği karaoke bölümü planlanıyor. 14 Kasım’daki “Last Tango in Cologne” konseri ise tango ile modern cazı buluşturacak; sonraki günlerde İtalyan şarkıları ve göç deneyimlerini konu alan farklı etkinlikler düzenlenecek.

Festivalin öne çıkan buluşması, 26 Kasım’da Lutherkirche’de yapılacak MenschenSinfonieOrchester’in 25. yıl konseri olacak. 2001’de kurulan topluluk, farklı yaşam öykülerine ve sosyal deneyimlere sahip müzisyenleri aynı sahnede buluşturmasıyla tanınıyor. Yıldönümü konserinde konuk sanatçılarla birlikte caz, blues, İtalyan şarkı geleneği ve farklı müzik kültürlerinden örnekler sunulacak.

Organizatörler, mekânlardaki kapasitenin sınırlı olması nedeniyle ücretsiz etkinlikler için önceden yer ayırtılmasını öneriyor. Festivalin programı, müzik ve görsel sanatlar üzerinden kültürel çeşitlilik, göç belleği ve kent yaşamındaki karşılaşmalara odaklanıyor.

İlginizi çekebilir